Stressen rond zessen

We kennen het allemaal wel; de doordeweekse hectiek van gezinsleden die door sport, zwemles, muziekles etc. op tijd moeten eten. Als je dan een lange werkdag hebt gehad en aan het einde van de middag pas thuis bent, wil je zo snel mogelijk het avondeten klaar hebben. Hieronder een recept dat in een handomdraai op tafel staat.
voor 4 personen:
- 400 gram rundergehakt (gekruid met o.a. italiaanse kruiden, klein beetje zout en wat je verder lekker vindt)
- 1 rode paprika fijn gesneden
- 800 gram tomatenblokjes (blik)
- volkoren spaghetti voor 4 personen
- 120 gram verse spinazie (evt. fijn gesneden)
- 15 gram basilicumblaadjes
- geraspte Parmezaanse kaas
- Zet pan water op voor spaghetti.
- Rol van het gekruide gehakt balletjes en bak ze in klein beetje vloeibare boter of olie. Voeg paprika stukjes na 5 minuten toe en bak even mee tot gehaktballetjes gaar zijn.
- Voeg de tomatenblokjes toe, breng aan de kook en laat 10-12 minuten sudderen tot saus indikt.
- Kook spaghetti ondertussen en voeg in de laatste minuut de verse spinazie toe.
- Giet spaghetti af en voeg toe aan de saus en bestrooi met de basilicumblaadjes en Parmezaanse kaas
Eet smakelijk!
tip 1 : spinazie over? snijd het alvast wat fijner, voeg het toe aan een pan kokend water en blancheer kort. Laat uitlekken en vries in; zo heb je voor de volgende keer al de spinazie klaar! Je kan het dan ontdooid en al zo bij de saus voegen!
tip 2: de gehaktballetjes kan je de avond ervoor al bereiden of na aankoop al maken en invriezen. Leg ze dan de avond ervoor in de koelkast zodat ze rustig kunnen ontdooien.
Deze maaltijd kan met 20 -25 minuten op tafel staan. Bereid je het al voor, dan met een klein kwartier!